Βήματα για το μη αυτόματο καθαρισμό της κεφαλής του εκτυπωτή

Βήμα 1 - Αφαιρέστε τις δεξαμενές μελάνης και την κεφαλή του εκτυπωτή. Αφαιρέστε τις δεξαμενές μελάνης από την κεφαλή εκτύπωσης (υποδοχή δεξαμενής) και σφραγίστε τις με μια φερμουάρ ή άλλη πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί. Τοποθετήστε τα στην άκρη, κατά προτίμηση στηριγμένα όρθια.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κεφαλή του εκτυπωτή (αποσυνδέεται). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να θέλετε να φορέσετε γάντια από λάτεξ για να κρατήσετε μελάνι στα χέρια σας.

Βήμα 2 - Βυθίστε την κεφαλή του εκτυπωτή. Υπάρχουν πολλές προτάσεις σχετικά με τους τρόπους καθαρισμού της κεφαλής του εκτυπωτή και όλοι έχουν κάποιες παραλλαγές στα εξής:

Πάρτε ένα μικρό, ρηχό τηγάνι και βάλτε ένα στρώμα ή δύο χαρτοπετσέτες στο κάτω μέρος του δοχείου για να προστατεύσετε το κύκλωμα της κεφαλής του εκτυπωτή από ζημιά από επαφή.
Ζεστάνετε (μέσω μικροκυμάτων) αρκετό καθαρισμένο / εμφιαλωμένο νερό για να καλύψετε τις χαρτοπετσέτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα 50 / 50 αμμωνίας και αποσταγμένου νερού (περίπου ένα pint θα κάνει). Ζεσταίνουμε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό ή και έτσι - δεν θα πρέπει να βράζει.
Βάλτε αργά το νερό ή το μείγμα πάνω από τις χαρτοπετσέτες, ώστε να έχετε περίπου 1 / 2 ίντσα υγρού στο κάτω μέρος της λεκάνης.
Τοποθετήστε την κεφαλή του εκτυπωτή στο δοχείο πάνω από τις πετσέτες. Θα πρέπει να δείτε τη μελάνη να «αιμορραγεί» έξω. Μετακινήστε την κεφαλή εκτύπωσης σε πολλά διαφορετικά σημεία (περίπου ένα λεπτό σε κάθε σημείο) και ανακινήστε απαλά. Αυτό θα διαλύσει τα clogs μελάνης.
Εάν η κεφαλή του εκτυπωτή είναι άσχημα φραγμένη, αφήστε την να απορροφηθεί για 3 σε ώρες 4 ή για μια νύχτα. Μπορείτε να το μετακινήσετε ελαφρώς σε διαφορετικό σημείο κάθε ώρα ή έτσι
Βήμα 3 - Ξεπλύνετε την κεφαλή του εκτυπωτή με νερό.
Κρατήστε τη μονάδα κάτω από μια απαλή βρύση ζεστού νερού. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας πάνω από τη βρύση για να δημιουργήσετε αντίθλιψη για να επιτρέψετε την εκτόξευση του νερού σε όλες τις ρωγμές της κεφαλής του εκτυπωτή. Θα πρέπει να δείτε ότι το gunk συσσωρεύεται. Κάνετε αυτό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό.
Βήμα 4 - Στεγνώστε την κεφαλή του εκτυπωτή και αντικαταστήστε.

Αφαιρέστε τη συσκευή και ξεπλύνετε καλά με αποσταγμένο νερό. Ανακινήστε το στεγνά και τοποθετήστε το σε διπλωμένες πετσέτες για να στεγνώσει. (Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στεγνωτήρα μαλλιών σε χαμηλή ρύθμιση για να στεγνώσουν την κεφαλή του εκτυπωτή.)
Επανατοποθετήστε την κεφαλή του εκτυπωτή και τις δεξαμενές μελάνης. Ο εκτυπωτής θα πρέπει να κάνει αυτόματα "Ευθυγράμμιση κεφαλής εκτυπωτή". Αν δεν το κάνει, εκτελέστε με μη αυτόματο τρόπο την επιλογή "Head Alignment Head" μέσω του βοηθητικού προγράμματος του εκτυπωτή. Στη συνέχεια εκτελέστε έναν κύκλο καθαρισμού κεφαλής εκτύπωσης ή δύο και στη συνέχεια εκτυπώστε ένα μοτίβο ελέγχου ακροφυσίων για να ελέγξετε την πρόοδό σας.
Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται.

Facebook GBL Ευρώπη

Κορυφή
Facebook